Новини
Шалимова (66).png
08 серпня 2022
Рак нирки, вирок чи ні?!

Щороку в світі не менш 250 тисячам осіб встановлюється первинний діагноз нирково-клітинний рак. З них білля 100 тисяч помирають. Загалом, рак нирки складає від 3% до 5% від всіх випадків первинної діагностики злоякісних новоутворень. Найчастіше хворіють люди у віці від 50 до 70 років і переважно чоловіки.

Також рак нирки не рідко протікає безсимптомно, а першою ознакою є біль в поперековій ділянці та кров в сечі.
 
Так сталося і у нашого пацієнта 72 років, у якого випадково, при проведені УЗД, було виявлено новоутворення в правій нирці. Пацієнт відмітив, що 3 місяці тому у нього раптово з’явилась кров в сечі, на що спочатку увагу не звернув.
 
В лікарні за місцем проживання було запропоновано лише хіміотерапевтичне лікування. В оперативному лікуванні було відмовлено, обґрунтовуючи це віком пацієнта і наявністю субтотального стенозу лівої нирки, що зумовлювало ризик розвитку ускладнень та, відповідно, потреби в хронічному гемодіалізі.
Пацієнт погодився на хіміотерапевтичне лікування. Однак, вже після першого курсу хіміотерапії, були наявні укладення: набряки, трофічні зміни шкірних покривів, загальна слабкість, нудота та блювання.
 
Родичі пацієнта звернулися за медичною допомогою в Інститут до відділу трансплантації нирки.
 
Для розв’язання клінічної проблеми було застосовано мультидисціплінарний підхід. На першому етапі, завдяки ендоваскулярному втручанню, відновлено просвіт лівої ниркові артерії, що значно покращило її кровопостачання та, відповідно, функцію нирки.
 
Другим етапом виконано органозберігаючу операцію. Пухлина нирки була видалена, при цьому більша частина нирки була збережена та функціонувала.
 
Зараз пацієнт почуває себе чудово. Займається хатніми справами та періодично з’являється на контрольні перевірки до своїх лікарів.
Таким чином, вчасна та високопрофесійна медична допомога дозволила зберегти функцію нирок, видалити злоякісну пухлину, запобігти інвалідизації та надала змогу відчувати себе соціально активною та здоровою людиною!
 
Медична допомога була надана за програмою «Впровадження та реалізація нового механізму фінансового забезпечення надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги у окремих науково-дослідних установах НАМН України», затвердженої постановою КМУ від 3 березня 2021 р. № 181 «Деякі питання впровадження та реалізації нового механізму фінансового забезпечення надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги в окремих науково-дослідних установах Національної академії медичних наук».
 
📞Отримати консультацію можна за телефонами відділення: (044)454-20-62, (044)408-19-00
📞Запис на консультацію за телефонами (044)408-14-36, (093)542-36-97
 
Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo