Новини
Group 58.png
14 листопада 2022
Всесвітній день боротьби із цукровим діабетом

Сьогодні відзначається Всесвітній день боротьби із цукровим діабетом – одним із найпоширеніших та небезпечних захворювань у світі.

За прогнозами медиків, цукровий діабет до 2030 року стане сьомою найпоширенішою хворобою на планеті. Ця підступна хвороба входить до трійки захворювань, які найчастіше спричиняють інвалідизацію населення та смертельні наслідки (після атеросклерозу і раку).

Дата обрана не випадково: 14 листопада – день народження Фредеріка Бантинга, канадського фізіолога, який відкрив (спільно з Джоном Маклеодом) інсулін, за що отримав у 1923 році Нобелівську премію з фізіології та медицини. Це відкриття врятувало і продовжує рятувати життя мільйонам людей.

Метою Всесвітнього дня боротьби з діабетом є підвищення поінформованості про діабет – не тільки про кількість хворих, але і про те, яким чином можна запобігти розвитку цієї хвороби.

Цукровий діабет небезпечний своїми ускладненнями, зокрема ураженням нирок (діабетична нефропатія) та судин кінцівок (діабетична ангіопатія), що призводить до розвитку хронічної ниркової нестатності та порушення кровопостачання кінцівок і розвитку гангрени. Окрім того, цукровий діабет сприяє неконтрольованому підвищенню маси тіла, загальним метаболічним розладам, що потребують оперативного лікування.

В Інституті Ви або Ваші близькі можуть пройти комплексне профільне дослідження: отримати консультацію ендокринолога, здати відповідні аналізи, а також отримати консультацію судинного хірурга та нефролога, фахівця з метаболічної хірургії (що допоможе скорегувати порушення обміну речовин та позбавитися від зайвої ваги і деяких форм цукрового діабету).

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo