17 липня 2024

Рецидивний конкремент

53-1.webp

Нашому пацієнту 40 років, він звернувся до обласної лікарні, коли відчув гострий біль у ділянці правого підребер’я і помітив пожовтіння шкіри та склер. 14 років тому років тому йому видалили жовчний міхур через приступ холециститу. При обстеженні у пацієнта виявили наявний рецидивний конкремент, це означає, що в культі видаленого жовчного міхура утворився або зберігся невидалений камінець великих розмірів, який і став причиною жовтяниці і вираженого больового синдрому.

Фахівці обласної лікарні порадили звернутися у наш Центр. Пацієнт був госпіталізований у відділення хірургії підшлункової залози, лапароскопічної та реконструктивної хірургії жовчовивідних проток, дообстежений для проведення хірургічного втручання. Була обрана лапароскопічна резекція культі з ревізією жовчного протоку. Операція пройшла вдало та вже через кілька днів наш пацієнт був виписаний додому у доброму самопочутті.

Такі операції відносяться до складних випадків жовчної хірургії та передбачають ювелірну хірургічну техніку та знання анатомії, що є запорукою успіху та мінімізує можливі важкі ускладнення.

Запис на консультацію хірурга 093-700-55-73