Новини
Group 370.png
01 лютого 2023
Механічна жовтяниця. Гепатит, конкременти, пухлина?

Молодий хлопець в один момент пожовтів. На фоні повного благополуччя, без болю, лихоманки або іншого дискомфорту пожовтішала шкіра та склери, почався шкірний свербіж. Далі обстеження, лікарні, та чіткий діагноз встановити не могли.

Інфекційна причина жовтяниці була відкинута. При інструментальному дослідженні лікарі виявили ознаки механічного перекриття протоки жовчного міхура, що і викликало жовтяницю. Однак, ні конкрементів, ні пухлинного процесу не було виявлено.

При ретельному обстеженні в умовах Інституту було встановлено причину механічної обструкції – судинна мальформація, яка розширеними судинами муфтообразно оповила і здавила ззовні протоку жовчного міхура та загальну жовчну протоку, що і викликало жовтяницю.

З такою клінічною картиною, незважаючи на багаторічний досвід діагностики та лікування судинних мальформацій, наші фахівці стикнулися вперше. Це дуже рідкісна локалізація судинної мальформації та ще більш рідкісне її ускладнення.

Вирішення такої непростої клінічної ситуації знаходилось в площині мультидисциплінарного підходу та з урахуванням можливих ускладнень - значної кровотечі (мальформація була розташована в басейні потужної печінкової артерії), некрозу жовчного міхура або позапечінкових проток.

План лікування, враховуючи всі обставини, складався з двох етапів: мініінвазивного ендоваскулярного та хірургічного, який розпочався б у разі виникнення ускладнень.

Професіоналізм команди ендоваскулярних хірургів дозволив закінчити лікування в один етап!

Емболізація судинної мальформації дозволила позбавитися від симптомів жовтяниці, а ретельне планування та майстерність ендоваскулярного хірурга допомогла уникнути ускладнень та хірургічного етапу лікування.

До відома.

Впроваджені в практику новітні оперативні техніки та сучасне обладнання – це ті фактори, які забезпечують відділу ендоваскулярної хірургії та інтервенційної радіології лідерство в ендоваскулярній хірургії нашої країни. У відділенні виконується повний спектр ендоваскулярних втручань при судинній та органній патології.

Медична допомога була надана за програмою «Деякі питання впровадження та реалізації нового механізму фінансового забезпечення надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги в окремих наукових – дослідних установах НАМН».

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo