photo_2023-07-18_11-33-45.jpg
19 липня 2023
Величезна кіста яєчника

Доволі довгий час жінка почувала себе зле. Важкість у животі, закрепи, періодично виникаюча нудота та гикавка. Рідні почали звертати увагу на асиметричне збільшення живота та змусили звернутися до лікаря.

Попередньо було запідозрено часткову кишкову непрохідність та розпочато діагностику. З анамнезу стало відомо, що ще 10 років тому жінці було встановлено діагноз - полікістоз яєчників, запропоновано хірургічне лікування. Але в подальшому за відповідною медичною допомогою не зверталась, що і призвело до вказаних неприємних наслідків.

Результати ретельного дослідження засвідчили наявність великого за розмірами новоутворення лівого яєчника, що стискало кишківник та тиснуло на інші органи черевної порожнини.

Мультидисциплінарний консиліум, який є обов’язковим при клінічному обговоренні пацієнтів з новоутвореннями, рекомендував проведення хірургічного втручання в об’ємі екстирпації (видалення) матки з придатками.

Післяопераційна підготовка, мініінвазивний доступ і видалення величезного новоутворення вагою в 6,1 кг!

Через тиждень після операції пацієнтка вже була дома, під наглядом сімейного лікаря. Жінка дякує своїм лікарям, фахівцям відділу торако-абдомінальної хірургії.

Не ризикуйте своїм здоров’ям та життям! Проходьте планові діагностичні обстеження, і у разі проявів будь-яких ознак недуги звертайтеся за медичною допомогою.

Медична допомога надана за програмою нового механізму фінансового забезпечення надання спеціалізованої медичної допомоги в окремих науково-дослідних установах Національної академії медичних наук.