Новини
Трансплантація рятує життя!.png
17 червня 2021
Трансплантація рятує життя!

Одне важке, але благородне та жертовне рішення і три поступово згасаючі людини, отримали нове життя. Життя без виснажливих процедур, сотень пігулок – життя на повні груди.

До Київської обласної клінічної лікарні був госпіталізований молодий чоловік, якого,  незважаючи на всі зусилля високопрофесійної команди, врятувати не вдалося. Було діагностовано смерть мозку і родичі загиблого після бесіди з трансплант-координатром лікарні, дали згоду на посмертну донацію органів.

Одна нирка була трансплантована безпосередньо в КОКЛ фахівцями центру трансплантації органів, хірургії печінки та підшлункової залози.

Печінка та друга нирка були трансплантовані в Інституті. Донорську печінку отримав молодий чоловік, який тривалий час знаходився у листі очікування на трансплантацію. При цьому, васлідок ускладнень основного захворювання, мав рецидивуючі кровотечі та переніс печінкову кому. 

Частинка донора буде продовжувати жити в тілі маленького 5-річного хлопчика з невеликого містечка, що на Дніпропетровщині, який перебуваючи у листі очікування проходив щоденні процедури перитонеального діалізу та був позбавлений дитячих пустощів.

Наша шана та вічна пам'ять донору! Вдячність і подяка родичам  за найвищий прояв жертовності й любові до ближнього. Частинка Вашої близької людини буде в кожному з трьох врятованих людей із різних куточків нашої країни, які відтепер з'єднані на все життя.

Наша подяка колегам КОКЛ, фахівцям Українського центру трансплант-координації та всім задіяним в процесі трансплантації спеціалістам.

Разом ми подолаємо усі труднощі!

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo