17 червня 2021

Трансплантація рятує життя!

Трансплантація-рятує-життя_.webp

Одне важке, але благородне та жертовне рішення і три поступово згасаючі людини, отримали нове життя. Життя без виснажливих процедур, сотень пігулок – життя на повні груди.

До Київської обласної клінічної лікарні був госпіталізований молодий чоловік, якого,  незважаючи на всі зусилля високопрофесійної команди, врятувати не вдалося. Було діагностовано смерть мозку і родичі загиблого після бесіди з трансплант-координатром лікарні, дали згоду на посмертну донацію органів.

Одна нирка була трансплантована безпосередньо в КОКЛ фахівцями центру трансплантації органів, хірургії печінки та підшлункової залози.

Печінка та друга нирка були трансплантовані в Інституті. Донорську печінку отримав молодий чоловік, який тривалий час знаходився у листі очікування на трансплантацію. При цьому, васлідок ускладнень основного захворювання, мав рецидивуючі кровотечі та переніс печінкову кому. 

Частинка донора буде продовжувати жити в тілі маленького 5-річного хлопчика з невеликого містечка, що на Дніпропетровщині, який перебуваючи у листі очікування проходив щоденні процедури перитонеального діалізу та був позбавлений дитячих пустощів.

Наша шана та вічна пам'ять донору! Вдячність і подяка родичам  за найвищий прояв жертовності й любові до ближнього. Частинка Вашої близької людини буде в кожному з трьох врятованих людей із різних куточків нашої країни, які відтепер з'єднані на все життя.

Наша подяка колегам КОКЛ, фахівцям Українського центру трансплант-координації та всім задіяним в процесі трансплантації спеціалістам.

Разом ми подолаємо усі труднощі!