11 вересня 2018

Хірурги НІХТ ім. Шалімова врятували життя хворому, якому відмовили в усіх вітчизняних клініках, до яких він звертався.

 

Причиною відмови була складність видалення пухлини, котра проростала з легені в трахею та стінку аорти.

 В анамнезі у 54 річного Ігоря К 5 років тому була видалена пухлина гортані за місцем проживання. Чоловік одужав та повернувся до повноцінного життя. Нову пухлину виявили випадково під час флюорографії.

На цей раз в  Сумах оперувати чоловіка відмовились, посилаючись на анатомічну складність розташування пухлини та загрозу розриву аорти. Хворий звертався і в інші клініки України, та оперувати пацієнта можна було лише у високоспеціалізованому та багатопрофільному медичному закладі. Зрештою, з’ясувалося, що лише в НІХТ ім Шалімова є всі умови для порятунку чоловіка.

Спільними зусиллями операційних бригад торакальних та серцево-судинних хірургів була проведена унікальна операція, під час якої видалили пухлину з легені, видалили ділянку аорти з подальшим протезуванням та прибрали частину враженої трахеї з подальшою пластикою. За кілька днів стан хворого стабілізувався, нині він виписався зі стаціонару та продовжує амбулаторне лікування в Сумах.  

Хворий висловив щирі слова подяки всім лікарям інституту ім Шалімова, особливо д.м.н., провідному науковому співробітнику, лікарю-хірургу Андрію Сидюку та керівнику відділу трансплантації та хірургії серця, к.м.н., кардіохірургу Артуру Габрієляну.