Ми сьогодні
29 березня 2024

RAMPS

photo_2024-03-28_14-56-16.jpg

Пацієнт 49 років звернувся до лікарів, коли відчув тягнучий біль в лівому боці, і при проведенні УЗД у нього виявили новоутворення підшлункової залози.

Результати комплексного дослідження дозволили встановити діагноз: велике за розмірами новоутворення підшлункової залози на рівні тіла та хвоста, яке розповсюджувалось у ворота селезінки, муфтоподібно покривало селезінкову вену та мало вторинне метастазування у печінку. Проведена біопсія метастазу печінки підтвердила та уточнила діагноз - високодиференційована нейроендокринна пухлина підшлункової залози G-2.

Мультидисциплінарний онкологічний консиліум прийняв рішення розділити лікування на два етапи. Першим етапом пацієнт отримав курс гормональної та радіонуклідної терапії, що дало очікуваний ефект - на контрольному КТ дослідженні відмічено зменшення розмірів неопластичного утворення в області тіла та хвоста підшлункової залози, а також вторинних mts вогнищ в паренхімі печінки.

Позитивний результат першого етапу лікування дозволив перейти до хірургічного лікування. Пацієнту були проведено втручання високого рівня складності - операцію RAMPS - радикальна антеградна модульна панкреатоспленектомія (передбачає видалення підшлункової, селезінки та судинну реконструкцію), розширену тромбектомією з селезінкової та ворітної вени з портопластикою та видаленням вогнищ вторинного ураження печінки. 

До відома. Радикальна резекція підшлункової залози є одним з найскладніших радикальних втручань при онкозахворюваннях підшлункової залози, особливо для пацієнтів, що перенесли неоад’ювантну хіміотерапію.

Відділ трансплантації та хірургії печінки 044-454-20-36, 044-408-20-88