Ми сьогодні
27 лютого 2024

За останні тижні в нашому Центрі провели 5 трансплантацій нирок

Group 1356.webp

Ще декілька років тому кожна трансплантація була великою Подією, а загальна кількість пересадок в Україні трохи перевищувала 100. Сьогодні ж трансплантація для нас є майже рутинною операцією, але кожен раз хвилюючою та особливою.

За два останні тижні в нашому Центрі провели 5 трансплантацій нирок.

Тепер 5 людей житимуть повноцінно, без необхідності постійно приїжджати у лікарні на діаліз.

30-річна Настя з Харкова. Тривале лікування, яке вона отримувала в одній з клінік, ще більше виснажило пошкоджені цукровим діабетом нирки. Після ретельної підготовки та лікування їй була виконана трансплантація нирки від мами.

26-річний Андрій з Дніпровської області працював на АЗС, коли там стався приліт ракети. Чоловік отримав важкі опіки, тому довелося пересаджувати шкіру в обласній лікарні. Через деякий час самопочуття погіршилося – з’явилася нудота, підвищена температура тіла, набряки нижніх кінцівок. В нього виявили термінальну ниркову недостатність, що є показом до трансплантації нирки. 9 місяців Андрій проходив діаліз, а потім разом з батьком приїхав до нашого Центру і після проведеного дообстеження була виконана трансплантація.

Вадим Леонідович, 69 років, з Вінниці. Захворів у 2020 році, з тих пір постійно був на діалізі та чекав на «нову» нирку. І ось через 4 роки йому трансплантували нирку від кадаверичного донора, яка йому ідеально підійшла за сумісністю.

41-річний Віктор з Херсона хворів на спадковий полікістоз нирок, в січні 2021 року через прогресування уремії розпочав проходити гемодіаліз. Після початку повномасштабної війни в окупованому місті отримати діаліз було неймовірно важко. Через постійну небезпеку Віктор з дружиною поїхав до Німеччини. Повернувшись в Україну, чоловік одразу ж став на лист очікування до нашого Центру і минулого тижня о 4-й годині ранку він отримав довгоочікуваний дзвінок від нашого трансплант-координатора.

42-річний Василь з Дніпра також має свою історію. Він захворів майже 15 років тому, коли вперше виявили «проблеми» з нирками, хвороба поступово прогресувала, а в 2022 році після перенесеного серцевого нападу було діагностовано термінальну стадію ураження нирок, тому чоловіку довелось стати «діалізним пацієнтом» і чекати на трансплантацію нирки.

Донором для Василя та Віктора стала 44-річна жінка з Броварів, яка й врятувала життя наших пацієнтів, а також реципієнта серця та печінки з нашого Центру.

Є багато таких історій, які можна описати в парі речень, але для кожної окремої людини це не просто історія, а її життя, яке хочеться прожити активно, яскраво, вільно. І трансплантація дарує цей шанс у, здається, найбільш безнадійних ситуаціях. Головне – дуже сильно цього хотіти та не боятися мріяти.

А мрії, як відомо, збуваються!