Новини
Group 364.png
24 січня 2023
Трансплантація. Підсумки-2022

Ось і промайнув 2022 рік. Незважаючи на військову агресію та переформатування плану клінічної роботи, Інститут продовжує надавати високоспеціалізовану медичну допомогу та є лідером вітчизняної трансплантології.

59 пацієнтів отримали шанс на нове життя. Життя без виснажливого діалізу, постійних крапельниць. Життя, де існують такі прості життєві радощі, як подорожі, смачна їжа, день за межами лікарні..

59 трансплантацій, це багато чи мало?! Певно, в загальному контексті це достатньо мало. Ще багато пацієнтів потребують пересадки органу, але якщо брати загальну кількість виконаних в Україні трансплантацій за 2022 рік, то Інститутом проведено п’яту частину всіх органних пересадок.

Чи можливо було зробити більше пересадок та подарувати радість життя ще більшій кількості пацієнтів? Так, можливо. Проте війна змінила всі наші плани. Лютий, березень, квітень і травень Інститут жив іншим життям й почав проводити пересадки лише після перемоги наших ЗСУ під Києвом.

Водночас, нам є чим пишатися. Нові контакти, нові знайомства в регіонах, співпраця з новими медичними закладами, де налагоджено діагностику смерті мозку та проведено такі важливі вилучення донорських органів.

Ми пишаємося тим, що молоді хірурги-трансплантологи підвищують свою майстерність в операційних та розширюють свої клінічні горизонти. Ми єдиний трансплантаційний центр, який виконує всі типи органних трансплантацій висококваліфікованими штатними співробітниками та готовий до самостійного реагування на будь-яку клінічну ситуацію, що виникає в післятрансплантаційному періоді.

Не треба забувати, що позитивний результат трансплантації досягається спільними командними зусиллями підготовлених фахівців з різних клінічних напрямків – анестезіології та інтенсивної терапії, нефрологів та ендоваскулярних хірургів, фахівців лабораторної служби, гепатологів, терапевтів і багатьох інших.

Така трансплантаційна команда, яка має досвід і високий професіоналізм, працює в Інституті на благо наших пацієнтів та України.

Нагадуємо, що всі операції з пересадки органів в Інституті та інші дії щодо включення до листа очікування, обстеження потенційних родинних донорів тощо, відбуваються за кошти державного бюджету у відповідності до «пілотного проекту» з фінансування трансплантації.   

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo