IMG_6748-1.JPG
02 березня 2021
Головне не тільки професiйно зробити операцію, а правильно розпочати процес реабілітації

Головне не тільки професiйно зробити операцію, а правильно розпочати процес реабілітації

Саме це стало однією з головних причин придбання нового реанімобіля для Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова. 

Відтепер наші фахівці мобільні й можуть самостійно госпіталізовувати та транспортувати пацієнтів до стаціонару Інституту, водночас, контролюючи їхній стан та здійснюючи невідкладні заходи.

- У бригад  медицини катастроф своє відповідне укомплектування. Маючи ж власний спецтранспорт, ми зможемо його обладнати технікою та препаратами, які необхідні саме нам. Безумовно, це дасть можливість виконати роботу набагато швидше та ефективніше. При необхідності, в такому автомобілі навіть можна провести операцію, - зазначає завідувач відділення інтенсивної терапії Роман Зацаринний, посилаючись на свій досвід транспортування хворих на далекі відстані по Україні.

Виробництвом санітарного транспорту типу С для Iнституту займалася команда Автоспецпром. У розпорядженні медиків тепер є широкий спектр засобів для іммобілізації та зручного розташування пацієнта, що надважливо для безпечного транспортування людей з важкими травмами внутрішніх органів, до порятунку яких дуже часто долучається заклад.

Цей автомобіль виготовлено на базі Citroën Jumper. Він повністю відповідає  ДСТУ 7032 та задовольняє всі вимоги фахівців Iнституту. У просторому салоні встановлено найсучасніше обладнання для моніторингу та медичної підтримки пацієнта від провідних світових виробників. Зокрема, у наявності набір засобів для дихальної підтримки та інфузії, апарат штучної вентиляції легень, дефібрилятор, капнограф  та інше медична апаратура.

Відтак, маємо ще більше можливостей для порятунку людських життів. 
Рухаємося далі!