photo_2023-10-02_15-56-53.jpg
03 жовтня 2023
Шанс на життя

Неочікувана, але передбачена. Це саме про трансплантацію.

Ніколи не очікуєш коли пролунає дзвінок з УЦТК, та трансплант-координатор скаже: « Є донор. Є згода на донацію. Готові?». Одразу приходить до руху трансплантаційний механізм. Готується трансплантаційні та анестезіологічні бригади, працюють лабораторні та діагностичні підрозділи. Інформуються реціпієнти, які знаходяться в різних куточках нашої країни. Відділення трансфузіології готує кров та препарати крові, а співробітники операційного блоку готують операційні та інструментарій. Водії перевіряють машини та прораховують маршрут.

Кожна дія вивірена та прорахована, обговорена з трансплант-координаційною службою. Кожна дія, кожний крок важливий. Від кожного з цієї великої команди залежить життя людини. Так відбувається завжди.

На цей раз за одну добу пересаджено 2 донорських печінки та нирки. Злагоджено спрацювали команди Інституту, УЦТК, Олександрівської та 5 МКЛ лікарні (м. Київ). Завдяки цьому 4 людини, з різних міст та регіонів отримали шанс на друге життя. Особливо це стосується пацієнтів, яким трансплантовано донорську печінку. Їх життєвий шлях міг перерватися кожного дня, а смерть одних подарувала життя іншим. 

Наша шана і вдячність родинам донорів, які зробили свій важкий, але такий шляхетний вибір. Вічна шана тим хто подарував життя!