Новини
Group 209.png
05 грудня 2022
Коли відновлення кровотоку кінцівки неможливе

Облітеруючий атеросклероз судин нижніх кінцівок – підступне та небезпечне захворювання. Повільно розвиваючись, призводить до погіршення кровотоку в нижніх кінцівках за рахунок оклюзії або «закупорки» просвіту магістральних судин.

Це зумовлює необхідність проведення реконструктивно-відновних втручань на артеріальних судинах: шунтування, протезування, профундопластики тощо.

Але в 40% випадків атеросклеротичне ураження є багаторівневим або вражає судини нижче колінного суглобу, що значно утруднює, а іноді взагалі унеможливлює виконання оперативних втручань. 

В таких випадках зазвичай призначають консервативне, медикаметозне лікування або виконують різнопланові операції з «непрямої реваскуляризації», зокрема поперекові симпатектомії. Але ці методи мають або короткотерміновий ефект, або побічні дії (особливо це стосується симпатектомій), що в подальшому призводить до інвалідизації пацієнта, включно з ампутацією кінцівки. 

Вихід з таких надскладних клінічних ситуацій – проведення непрямої клітинної реваскуляризації. Цей метод активно впроваджується в клінічну практику фахівцями відділу мікросудинної, пластичної та відновлювальної хірургії.

Метод ґрунтується на унікальних властивостях стовбурових клітин, їх здатності до утворення нової «неокапілярної, колатеральної судинної мережі», завдяки якій і відбувається кровопостачання кінцівки.

Зазвичай, при виконанні даної методики використовуються власні стовбурові клітини, що містяться в кістковому мозку або жировій тканини, а також біологічні активні компоненти та тромбоцити, які містяться в крові пацієнта.

Якщо у Вас чи Ваших близьких встановлено діагноз облітеруючий атеросклероз судин нижніх кінцівок, проведено безліч обстежень та курсів лікування, але відмовляють в оперативному втручанні – звертайтеся за допомогою до Інституту.

Отримайте шанс на порятунок кінцівки!

Відділ мікросудинної хірургії (044) 454-20-64, (044) 454-20-31

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo