Новини
Group 851.png
17 жовтня 2023
Всесвітній день донорства і трансплантації органів

Попри війну українська трансплантологія активно розвивається, виборюючи трансплантаційну незалежність.

У Всесвітній день донорства і трансплантації органів ми відмічаємо роботу лікарів-трансплантологів, анестезіологів, імунологів, нефрологів, гепатологів, трансплант-координаторів та всіх інших фахівців, які задіяні у великому трансплантаційному процесі.

Наша шана і вдячність тим, хто зробив важкий, але шляхетний і сміливий вчинок - дав згоду на органну донацію. Ваше рішення, без перебільшення, рятує життя, часто зовсім незнайомих людей, даруючи радість та можливість почати все знову.

А зараз щодо найбільш популярних питань, що виникають у пацієнтів:

Скільки коштує трансплантація?

Сьогодні трансплантація є безкоштовною для пацієнтів та здійснюється за кошти державного бюджету.

Хто може бути живим донором при родинній трансплантації?

Лише повнолітня дієздатна особа, яка перебуває у шлюбі з реципієнтом або є його близьким родичем (батько, мати, син, донька, дідусь, бабуся, онук, онука, брат, сестра, дядько, тітка, племінник, племінниця).

Як подати прижиттєву заяву на посмертне донорство?

Ця згода означає, що після констатування факту смерті особи (смерть мозку або біологічна смерть), стане можливим вилучення її анатомічних матеріалів для трансплантації. Таку заяву може подати кожна повнолітня дієздатна особа. Для цього потрібно прийти у місцевий Центр трансплантології з паспортом та ІНН (присутність обов’язкова). При цьому, кожен має право змінити своє рішення та відкликати згоду.

Чи можна продати свої органи для трансплантації та отримати грошову винагороду?

Не можна. Відповідно до Закону України, будь-які угоди купівлі-продажу анатомічних матеріалів людини в Україні заборонені. За це передбачена кримінальна відповідальність.

Що таке післятрансплантаційний супровід?

Пацієнти після трансплантації повинні знаходитися під доглядом (супровід) відповідного фахівця. Цей супровід включає в себе огляд лікаря, клінічно-лабораторні дослідження (загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, біохімія крові, тощо), а також визначення та корекцію імуносупресивної терапії. Вона передбачає лікування спеціальними препаратами: Такролімус та Циклоспорин. Відповідні препарати пацієнти, які перенесли трансплантацію, отримують безоплатно.

Трансплант-координатор Шелест Володимир Володимирович +380979043876

Трансплант-координатор Паляниця Сергій Семенович +380505846996

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo