IMG_20220826_084323_536.jpg
26 серпня 2022
Увага! Ехінококоз печінки.

Життя має різноманітні форми. Ми щодня контактуємо з сотнями мільйонів живих форм і деякі з них є особливо небезпечними та можуть викликати важкі захворювання.

Саме таким є ехінококоз. Захворювання викликається паразитичним організмом, який потрапляє до організму людини з їжею (особливу небезпеку становлять вироби з овечого молока) та потім мігрує. 

Основним органом, який уражається, є печінка. Паразит росте, збільшується у розмірі, що призводить до зменшення здорової печінкової тканини і, як наслідок, до порушення її функції. Також зростає ймовірність міграції паразиту в інші органи (легені, мозок тощо).

Захворювання, як правило, має прихований перебіг і може бути виявлено випадково при проведені УЗД черевної порожнини. 

Тому звертайтеся за медичною допомогою та проходьте обстеження, якщо у Вас або Ваших близьких чи знайомих присутні такі симптоми:

☑️ біль або дискомфорт в правому підребер’ї;

☑️ температура;

☑️ інколи жовтяниця;

☑️ будь-які утворення в печінці за даними УЗД;

Захворювання є ендемічним, тобто жителі окремих регіонів хворіють найчастіше. В Україні такими районами є південні та західні області (де особливо розвинуте вівчарство). 

Лікування ехінококозу оперативне, але потребує професійного підходу. Незначна кількість медичних закладів в Україні мають відповідний досвід для цього.

В Інституті наявні всі можливості та багаторічний досвід професійного лікування хворих на ехінококоз. Сучасна діагностика та мініінвазивне лікування запорука якісного лікування та якнайшвидшого одужання.

 

📞Запис на консультацію за телефонами (044)408-14-36, (093)542-36-97

📞 Відділення хірургії та трансплантації печінки (044)454-20-36