Group 534.png
15 березня 2023
Якщо турбує грижа

Грижі живота є одним з найбільш розповсюджених захворювань. Вони зустрічаються у 3% населення земної кулі і становлять 8-20% хворих хірургічних відділень загального профілю.

Грижі можуть бути вродженими та набутими. Останні формуються внаслідок різних чинників: важка фізична робота, наслідки перенесених оперативних втручань тощо.

Також грижі поділяють на:

  • грижі білої лінії живота
  • пахові грижі
  • пупкові грижі
  • рубцеві (післяопераційні грижі)
  • діастаз прямих м’язів живота.

Нехтування лікуванням гриж призводить до розвитку розладів системи травлення (метеоризм, закрепи), больового синдрому та постійного дискомфорту в зоні грижового випинання (візуального дефекту), а також до більш вагомих та грізних ускладнень: мацерації та некрозу шкіри грижового мішка, защемлення в грижовому кільці або в самому мішку кишківника, сечового міхура тощо, що призводить до їх некрозу, розвитку перитоніту та у найважчих випадках - до смерті хворого.

Великі за розмірами грижі обмежують мобільність пацієнта, погіршують соціальне та трудове життя. 

Лікування гриж вимагає оперативного втручання. Сучасні хірургічні технології дозволяють зі 100% результатом вилікувати захворювання та запобігти його рецидиву.

Фахівці Інституту мають багаторічний досвід хірургічного лікування гриж, використовують сучасні технології і матеріали та прагнуть максимального естетичного ефекту.

Проводимо оперативне лікування найскладніших клінічних випадків та подальший супровід пацієнта.

Якщо у Вас чи Ваших близьких є грижі черевної стінки, не вагайтеся та звертайтеся до професіоналів!

Запис до торако-абдомінального хірурга за 📞 (044) 408-14-36, (093) 542-36-97