Новини
photo_2023-06-07_15-33-41.jpg
08 червня 2023
Потрійний удар по хворобі

До Інституту звернулась жінка з пухлиною молочної залози. Після ретельного обстеження в неї було виявлено лейоміому матки великих розмірів, яка вже почала турбувати пацієнтку – нерегулярний цикл, тривалі періодичні кровотечі.

На обов’язковому мультидисциплінарному онкологічному консиліумі було прийнято рішення щодо комплексного лікування – хіміотерапевтичного та хірургічного.

Результати першого етапу лікування – хіміотерапевтичного, засвідчили позитивну динаміку, але у пацієнтки розвинулося прогнозоване ускладення - тромбоз великої підшкірної вени правої нижньої кінцівки.

До відома: онкологічна патологія часто призводить до порушення системи гемостазу, розвивається схильність до тромбоутворення.

Враховуючи позитивну динаміку хіміотерапії, лікарі дозволили перейти до наступного етапу лікування – хірургічного.

Через наявність трьох нозологічних форм, які потребували оперативного втручання, але знаходились в різних анатомічних зонах, було прийнято рішення одночасного мультидисциплінарного хірургічного втручання.

Бригадою судинних хірургів проведено мінімально травматичне видалення варикозно-зміненої великої підшкірної вени, хірургами-онкомамологами виконано мастектомію з видаленням уражених лімфатичних вузлів. На завершення - лапароскопічне видалення матки з придатками виконали фахівці відділу торако-абдомінальної хірургії.

Раніше такі операції «розводилися» в часі, що значно збільшувало терміни лікування та призводило до значного дискомфорту для пацієнта.

Завдяки сучасному обладнанню, використанню європейських протоколів знеболення та професіоналізму медичних команд, симультанні (одночасні) операції стають системними, що підвищує якість медичної допомоги та сприяє якнайскорішій реабілітації пацієнта.

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo