трансплантація печінки.jpg
19 травня 2021
Рятуючи життя

В ніч з 17 на 18 травня спільною командою трьох закладів охорони здоров’я (Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова, Національного інституту серцево-судинної хірургії імeні М.М.Амосова та Київської обласної клінічної лікарні) проведено мультиорганний донорський забір з послідуючою трансплантацією серця, печінки та нирок.


Донором стала 61-річна жінка, життя якої обірвав раптовий геморагічний інсульт, але родичі прийняли важке, але важливе рішення щодо органної посмертної донації, подарувавши шанс на життя іншим, в яких тепер житиме часточка їхньої рідної людини.

Однією з них стала жінка з Києва, яка очікувала на трансплантацію печінки довгі роки і вже почала втрачати надію на одужання та нормальне життя.


Пересадка донорської печінки виконана мультидисціплінарною командою Інституту: спеціалістами відділу хірургії та трансплантації печінки, групою анестезіологічного супроводу та інтенсивної терапії, фахівцями лабораторної, патоморфологічної та трансфузійної служби, трансплант-координаторами у супроводі інших підрозділів і служб.

Наші глибокі співчуття та шана родині донора за нелегкий, милосердний крок.

Дякуємо фахівцям Київської обласної клінічної лікарні, співробітникам Національної поліції, представникам Українського центру трансплант-координації та всім, хто був задіяний в підготовці та проведенні трансплантацій.