photo_2023-09-26_15-47-28.jpg
26 вересня 2023
ICAMPS-2023

22-23 вересня відбувся ICAMPS 2023 – перший благодійний міжнародний конгрес пластичної та реконструктивної хірургії, де своїм досвідом поділились хірурги-доповідачі з Швейцарії, Великобританії, США, Італії, Бельгії, Чехії, Польщі, Грузії, Південної Кореї та ОАЕ.

Одним з модераторів конгресу став наш колега, завідувач відділу мікросудинної, пластичної та відновлювальної хірургії, пластичний хірург вищої категорії, кандидат медичних наук Симулик Євген Володимирович.

В рамках конгресу, крім доповідей, також була проведена пряма трансляція для слухачів, що відбувалась прямо з операційної Інституту, де Євген Володимирович проводив майстер-клас з транспозиції торакодорсального шкірно-м’язового клаптя. Це складне та ювелірне за обсягом реконструктивне втручання, що в даному випадку мало за мету закриття дефекту надпліччя, що виникло в результаті мінно-вибухової травми у військового.

Доповіді, особисте спілкування, обмін досвідом вкотре засвідчили, що реконструктивно-відновна хірургія в Україні відповідає рівню світових стандартів, а Інститут по праву є одним з лідерів цього напрямку.