Шалимова (60).png
29 липня 2022
Всесвітній день боротьби з гепатитом
28 липня у всьому світі відзначався день боротьби з гепатитом. Хвороба вірусної етіології, що вражає основні клітини печінки – гепатоцити. Підступна, маскується під цілу низку захворювань або взагалі протікає спочатку без симптомно.
 
Ігнорування захворювання, відсутність лікування, самостійне, непрофесійне та безсистемне лікування може призвести до тяжких наслідків та ускладнень – цирозу печінки (заміщення сполучною тканиною гепатоцитів з порушенням функції печінки), злоякісних пухлин печінки та жовчних протоків.
 
Вакцинація, захищені статеві відносини, вибір якісного медичного закладу та особиста гігієна є основними профілактичними заходами щодо гепатитів.
 
Тестування на вірусні гепатити – шлях до первинного та своєчасного виявлення хвороби та отримання відповідного патогенетичного лікування!
 
Якщо хвороба є запущеною та мають місце ускладнення: цироз печінки або новоутворення на фоні гепатиту, пухлинні тромбози ворітної/порожнистої вени не гайте час звертайтеся до фахівців відділу хірургії та трансплантації печінки.
 
Відділ має найбільший в Україні практичний досвід лікування ускладнень, що зумовлені гепатитами, а спеціалісти відділу володіють всіма сучасними хірургічними методиками:
 
  • мініінвазивні (лапороскопічні) резекції печінки;
  • резекційно-пластичні втручання на печінці з реконструкцією уражених судин та жовчно-вивідних шляхів;
  • мініінвазивні дренуючі операції при механічній жовтяниці;
  • хіміоемболізація та радіочастотна абляція метастатичних вогнищ;
  • реконструктивні операції при портальній гіпертензії;
  • трансплантація печінки від посмертного донора та частини печінки від родинного донора.
 
Своєчасне звернення за медичною допомогою рятує життя! Будьте здорові! Звертайтеся до професіоналів!
 
📞Запис на консультацію за телефонами (044)408-14-36, (093)542-36-97
📞 Відділення хірургії та трансплантації печінки (044)454-20-36