Новини
Group 265.png
09 січня 2023
Інсулінома

Найбільш розповсюдженою гормональноактивною пухлиною підшлункової залози є інсулінома. Її характерною рисою є продукування інсуліну у великій кількості, надлишок якого є причиною гіпоглікемії.

Основними симптомами інсуліноми є класична тріада Уіппла:

  • нервово-психічні порушення: розвиток приступів спонтанної гіпоглікемії натщесерце (з можливою втратою свідомості) або після фізичного навантаження;
  • гіпоглікемія (рівень глюкози в крові падає нижче 2,2 ммоль/л);
  • приступ гіпоглікемії швидко ліквідується введенням глюкози або вживанням цукру.

Клінічні прояви дуже часто сприймаються за напади епілепсії або стан, що нагадує алкогольне сп’яніння, що змушує пацієнтів тривалий час лікуватися в терапевтичних, потім в психоневрологічних стаціонарах, доки не буде встановлений правильний діагноз.

З подібними скаргами до Інституту звернувся чоловік середнього віку, який вже 6 років страждав від постійного відчуття голоду, підвищеної пітливості та головокружіння, порушення уваги, а також сухості у роті.

Вище перелічені скарги зникали у пацієнта після вживання легкозасвоюваних вуглеводів. Чоловік неодноразово проходив лікувався в неврологічному стаціонарі та навіть звертався до психіатрів. Знайомі порадили йому звернутися до Інституту. Після ретельного клініко-інструментального обстеження, фахівцями відділення підшлункової залози, лапароскопічної та реконструктивної хірургії жовчовивідних проток було встановлено коректний діагноз – інсулінома, та було рекомендоване оперативне втручання.

«Золотим стандартом» лікування пухлин підшлункової залози є лапороскопічні, органозберігаючі операції. В даному випадку пацієнту було запропоновано лапороскопічну енуклеацію пухлини. Операція полягає в мініінвазивному та найменш травматичному видаленні лише пухлини залози, з максимальним збереженням органу. Такий метод дозволяє зменшити кількість післяопераційних ускладнень, тривалість перебування хворого у стаціонарі після операції, та значно покращити косметичний ефект для пацієнта, а також зберегти ендокринну та екзокринну функцію органу.

Через декілька днів після операції пацієнт був виписаний додому. Симптоми хвороби, у тому числі й нервово-психічні розлади, зникли, показники вуглеводного обміну нормалізувались, і чоловік знову почувається активним та впевненим у собі. 

Звертайтесь за якісною медичною допомогою (044) 408-14-36, (093) 542-36-97 працює Viber

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo