Новини
photo_2023-07-13_14-43-08.jpg
14 липня 2023
Увага - варикоцелє

16-річний хлопець нещодавно почав відчувати болі в паху, особливо під час фізичного навантаження. Звернувшись за медичною допомогою, почув діагноз - лівобічне варикоцелє 3 ступеню. З офіційного сайту Інституту батьки хлопця дізнались про новітню методику, що використовується в лікуванні варикоцелє - емболізація яєчкової вени, та звернулися за консультацією.

До відома. Варикоцелє (варикозне розширення вен сім’яного канатика) - досить поширене захворювання. На варикоцелє страждають не менше 20% чоловіків у віці 10-40 років. Варикоцелє - це одна з провідних причин чоловічого безпліддя (близько 50% серед усіх причин безпліддя у чоловіків).

Як правило, пацієнти скаржаться на тягнучі болі в лівій половині калитки, що посилюються до вечора, а також при підйомі важких предметів, фізичних навантаженнях. Клінічні прояви варикоцелє виникають далеко не завжди, часто навіть у пацієнтів з безпліддям немає ніяких скарг. Основним способом скринінг-діагностики варикоцелє є пальпація калитки. Майже 95% випадків патології виявляються саме так. Проте, для остаточного підтвердження діагнозу і планування лікування потрібне виконання УЗД з допплерографією.

Після дообстеження наш молодий пацієнт був госпіталізований, йому виконали мініінвазивну операцію. При проведенні передопераційного дослідження було виявлено анатомічну аномалію - подвійну яєчкову вену. При традиційних оперативних втручаннях неминучим був би рецидив захворювання. Ендоваскулярно обидві вени успішно емболізовані, і вже через 3 години наш пацієнт був відправлений на амбулаторне спостереження.

Емболізація варикоцелє - це високотехнологічна малоінвазивна процедура під місцевою анестезією, яку виконують фахівці з ендоваскулярної хірургії.

Катетер через невеликий розріз/прокол на стегні проводиться в сім’яну вену і через нього вводяться спеціальні емболізуючі спіралі та склерозуюча речовина. Вони повністю перекривають просвіт вени і блокують патологічний кровотік. Триває емболізація близько 20 хвилин, вона є абсолютно безболісною. Емболізація вимагає госпіталізації всього на декілька годин. Важливою перевагою емболізації є значно менша ймовірність розвитку рецидиву варикоцелє, в порівнянні з хірургічним лікуванням.

 

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo