Новини
photo_2023-07-07_14-47-10.jpg
10 липня 2023
Шваннома

Вперше наш пацієнт стикнувся з діагнозом «шваннома» 5 років тому, та був прооперований. Але частина пухлини залишилася в малій мисці. Лікарі не змогли повністю видалити пухлину внаслідок анатомічних особливостей.

І хвороба повернулася та дала про себе знати. Постійні закрепи тривалістю по 5-7 днів, сильні болі та дискомфорт під час фізіологічного процесу. Тоді чоловіку порадили звернутися до нашого Інституту.

До відома. Шваннома — це пухлина, яка виникає з шваннівських клітин оболонки нерва. Вона може бути як злоякісною, так і доброякісною. Даний вид онкології діагностується нечасто, приблизно в 7% випадків всіх сарком м’яких тканин. Спостерігається в основному у людей середнього віку, частіше у представників чоловічої статі.

Під час ретельного обстеження у нашого пацієнта було виявлено величезну пухлину в порожнині малого тазу, яка стискала пряму кишку (причина закрепів), сечовий міхур і судини малого тазу та криж, що частково був заміщений пухлинною тканиною.

Хірургами відділу трансплантації печінки виконано практично повне видалення пухлини із резекцією та пластикою правої загальної клубової вени, надмалу частину пухлини на крижі не видалили для збереження каркасної функції хребта й тазового кільця. 

Зараз стан пацієнта нормалізувався й він готується до виписки.

Можливість виконання надважких оперативних втручань, в яких задіяні декілька груп фахівців є прерогативою мультидисциплінарних медичних закладів, в яких є відповідні умови, особистий, а не залучений кадровий потенціал та досвід, що є запорукою якісного лікування та безпеки пацієнта.

Медична допомога надана за програмою нового механізму фінансового забезпечення надання спеціалізованої медичної допомоги в окремих науково-дослідних установах НАМН України.

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo