Клин случай, копия (5).jpg
17 лютого 2022
Тричі врятоване життя

Тричі врятоване життя

16-річна Соломія за своє молоде життя пережила вже 3 трансплантації. Це не помилка лікарів, це не її ставлення до здоров'я, а так буває і може статися з будь-ким.

У 2013 році дівчинці зробили трансплантацію, де донором стала мама. Маленька Соломія знову почала вести звичний для дитини образ життя - школа, подружки, дитячі забави. Проте через декілька років стан дівчинки почав погіршуватись. Функція нирки почала стрімко знижуватись і в додаток до цього діагностували хронічну печінкову недостатність.

Соломія звернулась до Інституту та стала на чергу з трансплантації печінки. Доля посміхнулась дівчинці - родичі пацієнта, що помер у наслідок інсульту погодились подарувати шанс на нове життя 4 зовсім не відомим людям, у тому числі й Соломійці.

Після трансплантації печінки дівчинка швидко пішла на одужання. Однак погано функціонуюча  нирка взагалі перестала фільтрувати кров та виводити шлаки з організму, що зумовило знову стати в чергу ЄДІСТ, та вже на нирку.

Очікувати донорського органу Соломійка з мамою вирішили дома, на Львівщині. Але вже по дорозі до рідної домівки пролунав телефонний дзвінок трансплант-координатора Інституту, який  повідомив, що знайшовся донорський орган.

Зараз Соломійка вже вдома, у колі рідних, близьких та друзів.  Мріє, будує плани на майбутнє. Ми бажаємо їй швидкого відновлення та найскорішого повернення до звичного життя.  

Медична допомога була надана згідно постанови Кабінету Міністрів України №1083 від 18.12.2019 року «Про затвердження переліку послуг та тарифів на послуги з надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги методом трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів, які надаються учасниками пілотного проекту щодо зміни механізму фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів», зі змінами згідно постанови №698 від 07.07.2021 року.