Новини
photo_2023-11-15_08-35-55.jpg
15 листопада 2023
Уротеліальна карцинома сечового міхура

Для одного з наших пацієнтів шлях захисту Батьківщини розпочався ще у 2014 році. Спочатку служба на «0», а згодом, вже в якості інструктура він почав передавати свій бойовий досвід молодшим товаришам. Хвороба обірвала усі подальші плани, поклавши початок нескінченним госпіталізаціям, обстеженням та лікуванню. На початку цього літа у молодого чоловіка з’явились кров’яні виділення з уретри, а незабаром зовсім припинилось сечовипускання, розвинулась гемотампонада сечового міхура, тобто сечовий міхур був повністю заповнений кров’яними згустками.

Під час першої госпіталізації йому було виконано цистоскопію, евакуацію гемотампонади та виявлено причину кровотечі – новоутворення, з якого взяли біопсію. Так пацієнту діагностували уротеліальну карциному сечового міхура.

За рахунок проростання пухлини у вічко лівого сечоводу розвинувся уретерогідронефроз лівої нирки (порушення току сечі, що призводить до розширення ниркової миски), що зумовило необхідність проведення перкутанної  нефростомії (черезшкірного дренажу для відтоку сечі).

Однак, кровотечі набули системного характеру, а селективна (прицільна) емболізація судин, що кровопостачали пухлину, виявилась неефективною.

Складна клінічна картина обґрунтувала переведення пацієнта до нашого Центру. Після розгляду клінічного випадку на  мультидисциплінарному онкологічному консиліумі було вирішено першим етапом виконати радикальну цистпростатектомію з деривацією сечі за Брікером, з розширеною тазовою лімфаденектомією, та формуванням резервуару для сечі з частини тонкого кишківника.

Операція та післяопераційний період пройшли без ускладнень. Пацієнта виписано на амбулаторне лікування, де він готується до другого, реконструктивного втручання, будує плани на життя та планує продовжити військову службу.

Відділ трансплантації нирки 044-408-19-00, 044-454-20-62

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo