Group 672.png
17 липня 2023
Трансплантація в Україні є безкоштовною

Наш Інститут є одним з організаторів та основоположником "пілотного проекту" з розбудови вітчизняної трансплантації.

Сьогодні трансплантація органів в Україні та, відповідно, в Інституті є безкоштовною для пацієнтів та здійснюється за кошти держави.

Для осіб, яким проведено трансплантацію органів на базі Інституту, безкоштовним є також післятрансплантаційний супровід (відповідно до встановленого протоколу).

Як отримати консультацію з питань трансплантації органів:

1.      Приїхати на консультацію до нашого фахівця (хірург-трансплантолог відповідного профілю)

На консультації проходить огляд пацієнта, обговорення всіх питань, пов’язаних із оперативним втручанням та призначення необхідного переліку обстежень, зокрема: HLA-тестування та лімфоцитотоксичний тест cross-match - перехресна проба на індивідуальну сумісність з донором, тощо.

2.      Звернутися до  трансплант-координатора, який організує процедуру обстеження та внесення даних до ЄДІСТ (єдина державна інформаційна система трансплантації).

Увага!

Підбір пари Донор-Реципієнт при трансплантації органу, що вилучається у посмертного донора, здійснюється через ЄДІСТ в автоматичному режимі.

Підбір пари Донор-Реципієнт при живому родинному донорстві не потрібен, а зумовлений медичними показами (імунологічне співпадіння та клінічний стан донора).

Кожен українець, який потребує трансплантації, має можливість отримати високваліфіковану, якісну та безкоштовну медичну допомогу в нашому Інституті.