Новини
10 червня 2015
8-9 червня 2015 р. м. Чернівці на науково-практичній конференції «Сучасні досягнення та проблеми хірургії в Україні» обговорили актуальні питання вітчизняної хірургії

У Чернівцях відбулася науково-практична конференція «Сучасні досягнення та проблеми хірургії в Україні». За сприяння Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації її організував Буковинський державний медичний університет та ДУ "Національний інститут хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова". Отож, крім хірургів Чернівецької області у конференції взяли участь провідні вітчизняні фахівці з цього медичного напрямку.  

Метою заходу був всебічний обмін досвідом між представниками Національного інституту хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова та буковинськими хірургами.

Відкрив конференцію ректор БДМУ Тарас Бойчук, а з вітальним словом до учасників конференції звернулася директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, доктор медичних наук, професор Оксана Андрієць. Вона наголосила, що спільна робота науковців медичного університету та практичної охорони здоров’я дозволила суттєво покращити показники надання хірургічної допомоги населенню Буковини.

- Хірургія Чернівецької області не пасе задніх, а намагається утримувати передові позиції. Завдяки ефективній співпраці між науковою і практичною медициною у нас є можливість втілення у практику сучасних наукових розробок і технологій не лише України, а й Європи і світу в цілому, - відзначила головний медик області. - Чого бракує, то це оновленню обладнання, що, звісно, є проблемним з огляду на фінансову ситуацію у галузі й державі. Однак участь у грантових і транскордонних проектах дає змогу поступово поліпшувати ситуацію.  

Головний хірург України, директор ДУ «Національний інститут хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова» професор Олександр Усенко розповів про досягнення провідного хірургічного інституту України, про зростаючу роль хірургічних асоціацій у визначенні стратегії реформування медицини.

Стан надання хірургічної допомоги населенню області охарактеризував присутнім головний позаштатний фахівець ДОЗ зі спеціальності "Хірургія" Андрій Бочаров, який також дав розгорнутий аналіз показників роботи хірургічної служби краю.  

Зі свого боку, голова Асоціації хірургів Чернівецької області, завідувач кафедри хірургії, професор Ігор Полянський розповів учасникам конференції про роботу Асоціації, представив основні досягнення хірургів Буковини, висвітлив проблеми, пов’язані, у першу чергу, з незадовільним технічним оснащенням хірургічних стаціонарів. Він наголосив, що перспективним напрямком розвитку хірургії у Чернівецькій області є створення спеціалізованих центрів і як приклад навів результати роботи Центру малоінвазивної хірургії та гінекології.

Крім ґрунтовної теоретичної дискусії навколо наукових здобутків у хірургії (з доповідями з різних аспектів хірургічної допомоги виступили як буковинські спеціалісти, так і гості зі столиці), учасники конференції обговорили нагальні проблеми хірургічної служби на теренах Буковинського краю і на всеукраїнському рівні. Зокрема, вони визначили пріоритети у роботі хірургічної служби області, серед яких – оптимізація хірургічної служби, підвищення фахового рівня хірургів, поліпшення надання хірургічної допомоги населенню та покращення матеріально-технічної бази хірургічної служби.  

Особливістю конференції було те, що вона мала і практичну складову: для ознайомлення з роботою колег та для надання консультацій головний хірург України і провідні спеціалісти Інституту хірургії ім. О. О. Шалімова відвідали кілька лікувальних закладів області.

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo