Новини
Полтава трансплантация.jpg
05 липня 2021
Відтепер Полтава в трансплантаційному житті!

30 червня трансплантаційна команда Інституту вперше провела мультиорганний донорський забір в Полтавському регіоні. Донором стала молода 47-річна жінка, життя якої обірвав інсульт. А її найближчі родичі вирішили продовжити її життя в інших, зовсім незнайомих людях.

Збори команди, дорога з Києва до Полтави і назад, мультиорганний забір та три трансплантації. Все це навіть не за повну добу.

А в цей час троє реципієнтів вже готувалися до "нового життя" в Києві.

Одну нирку було пересаджено 15-річній дівчинці у НДСЛ «Охматдит» спільними зусиллями спеціалістів дитячого медичного закладу та нашого Інституту.

Нирку та печінку трансплантували вже на базі Інституту реципієнтам, що знаходилися в листі очікування. Причому, реципієнт, якому було пересаджено печінку, знаходився в термінальній стадії печінкової недостатності. Це був єдиний шанс продовжити життя.
А для реципієнта нирки кожен сеанс гемодіалізу підвищував ризики розвитку судинних тромбозів.

Це перший донорський забір в Полтаві, якому передувало навчання та тривалий підготовчий процес консультацій з фахівцями Інституту. Ми вдячні нашим колегам, адміністрації та співробітникам Полтавської міської клінічної лікарні №1 за їх наполегливу працю та професійналізм, а також Центру трансплант-координації та Національній поліції, що забезпечили транспортну логістику.

Наша шана та щира вдячність родичам донора за їх зважене і таке важке, але важливе рішення

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo