IMG_20221002_224047_338.jpg
03 жовтня 2022
З ювілеєм!

Сьогодні відмічає 60-річний ювілей директор Інституту, доктор медичних наук, професор, академік НАМН України, Голова Асоціації хірургів України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки Олександр Юрійович Усенко.

Лікар, вчений, керівник, наставник, громадський діяч. Людина, яка завжди прийде на допомогу, дасть добру пораду та, коли треба, по-батьківські пожурить. Людина, яка життя й здоров’я пацієнта, розвиток та благополуччя Інституту ставить в своєму житті на перше місце. 60 років, рубіж, час підводити підсумки? Можливо для когось, але не для академіка Олександра Усенко.

Модернізація та оновлення Інституту, як в розрізі технічної бази, так і науково-практичних здобутках. Перша трансплантація легенів від двох родинних донорів, відродження посмертної органної трансплантації та торакальної хірургії, трансформація онкологічного напрямку діяльності Інституту з формуванням повного циклу онкологічної допомоги, оновлення відділення трансфузіології, впровадження нової парадигми фінансування... І це лише мала частина здобутків Інституту за час керівництва Олександра Усенко. Але ще скільки заплановано…!

Шановний Олександре Юрійовичу, дозвольте привітати Вас та від щирого серця побажати здійснення мрій та усього запланованого, а для цього знадобиться міцне здоров’я та активне творче довголіття, чого і бажаємо! Злагоди, чудового настрою, родинного затишку та сімейного добробуту. Нехай завжди Вас супроводжує вдача, зігріває тепло людської вдячності, а будні і свята наповнюються радістю, світлом та любов'ю рідних та близьких, повагою та шаною колег!