Новини
Group 754.png
04 вересня 2023
Колоректальний рак

Колоректальний рак (КРР) – це один з найпоширеніших видів раку в усьому світі та в Україні. У рейтингу за поширеністю серед інших локалізацій раку посідає друге місце.

Як і більшість онкологічних захворювань, колоректальний рак проявляє себе, як правило, на пізніх стадіях.

Основними проявами КРР є:

• болі різного характеру в тазу при дефекації і в спокої

• домішки крові в калі

• виснаження та різке зниження маси тіла.

Тому важливим є скринінгове обстеження, особливо тим, хто є в групі ризику за сімейним анамнезом, хронічними захворюваннями товстої кишки, що дозволяє виявити захворювання на ранній безсимптомній стадії.

Основним скринінговим дослідженням є відеоколоноскопія з біопсією у разі виявлення новоутворень у кишківнику.

У разі наявних новоутворень, які мають атипові (ракові) клітини, призначається КТ трьох зон (грудної та черевної порожнини і малої миски) з контрастуванням.

При виявленні онкологічного захворювання його лікування відбувається після повноцінного обстеження зі встановленням повного клінічного діагнозу та проведення мультидисциплінарного онкологічного консиліуму із залученням спеціалістів різного онкологічного профілю та суміжних медичних спеціалізацій.

До плану лікування можуть входити комбінації хірургічних методів втручання з хіміотерапевтичним та променевим лікуванням, або в монорежимі (один вид лікування з вказаного).

Для лікування КРР на перших стадіях захворювання можливе впровадження ендоскопічного методу лікування. В такому випадку немає жодних розрізів на шкірі та операція є мінімально травматичною і не передбачає видалення органу чи його частини. Завдяки сучасному ендоскопічному обладнанню, новоутворення видаляється через природній отвір (при проведенні колоноскопії).

Серед хірургічних методів лікування зараз найпоширенішими є лапароскопічні операції (через декілька проколів черевної стінки із залученням відеоскопічного обладнання та інструментарію). Подібні хірургічні втручання можуть бути проведені пацієнтам при відсутності протипоказів та у високоспеціалізованих медичних центрах, які мають відповідний досвід, яким і є наш Інститут. Цей метод дозволяє виконати операцію в повному радикальному обсязі з мінімізацією хірургічної травми, сприяє швидкому (3-5 діб) відновленню пацієнта, значному зменшенню больових проявів при зниженні кількості введення знеболюючих препаратів.

В нашому Інституті Ви та Ваші близькі можуть пройти скринінгове дослідження та, у разі необхідності, отримати повноцінне та якісне лікування КРР або доброякісних новоутворень товстої кишки.

Консультації за телефоном 044-454-20-08, 044-454-20-86

 

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo