Ми сьогодні
03 лютого 2016

«МІЖНАРОДНА АСОЦІАЦІЯ ПІДТРИМКИ УКРАЇНИ» ПЕРЕДАЛА ІНСТИТУТУ ШАЛІМОВА МЕДУСТАТКУВАННЯ З ФРАНЦІЇ ВАРТІСТЮ ПОНАД СТО ТИСЯЧ ЄВРО

3-го лютого 2016 року у «Національний інститут хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова» НАМН України було передано медобладнання з Франції вартістю понад сто тисяч євро - це сто чотири багатофункціональних моторизованих ліжка з електронним управлінням та спеціальними матрацами.  

Цей важливий проект здійснено завдяки співпраці інституту з благодійними організаціями «Міжнародна асоціація підтримки України», «Асоціація медичної та благодійної допомоги Франція-Україна» та її координатору Людмилі Попенко з м. Тулузи. Це вже не перша допомога цих організацій інституту хірургії та трансплантології - наприкінці минулого року вони обладнали подібними моторизованими ліжками дві палати для воїнів АТО на десять місць.

Нинішню подію передачі ліжок висвітлювали журналісти шістьох українських телеканалів, які з дозволу лікарів також відвідали пораненого 25-річного кіборга Івана Кащенка, що отримав багато поранень і зараз перебуває у відділенні мікросудинної, пластичної та відновлювальної хірургії після другої операції у палаті для учасників АТО. Він каже: «…на такому ліжку дуже зручно, бо лежати доводиться багато через отримані рік тому поранення…». На хлопця чекає ще не одна операція - потрібно виймати ще декілька осколків, та незважаючи на складність поранень бойовий дух у хлопця незламний.

Лікування воїнів АТО в Інституті здійснюють безкоштовно, на даний час на лікуванні знаходиться дванадцять поранених у зоні АТО, за увесь час операції АТО - понад сто тридцять важкопоранених бійців було прооперовано.

В інтерв’ю тележурналістам Головний лікар клініки Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова Жулай Володимир Вікторович розповів: «Щороку нашими фахівцями виконується декілька тисяч складних операцій, зокрема,  успішно оперують важкопоранених бійців АТО, тому допомога благодійної організації - в умовах недофінансування державою мед закладу - дуже важлива. Нам також дуже потрібне дороге медичне обладнання, зокрема рентгенівський апарат ЕОП, що дозволило б проводити високотехнічні операції».

Для довідки: Діяльність благодійного Фонду «Міжнародна асоціація підтримки України» почалася з медичного Майдану. Голова фонду Ольга Чуйко-Дурбак організувала функціонування асоціації у п'яти країнах світу: Німеччині, Франції, Австрії, Словаччині та США. Асоціація відправила на безкоштовне лікування понад сотню постраждалих "майданівців" і військовослужбовців зони АТО до провідних клінік Франції, Австрії та Німеччини. Крім того, МАПУ постійно забезпечує постраждалих гуманітарною допомогою, медичним обладнанням, засобами медичного призначення, медикаментами, а також усім необхідним для тимчасово переміщених осіб.

Прес-служба ДУ «НІХТ ім. О.О. Шалімова»

Переглянути фотозвіт про подію

Переглянути сюжет ТВ-каналу «ПравдаТут» - «Новини» (04.02.2016)

Переглянути ТВ-сюжет "5 КАНАЛ"- "НОВИНИ" (03.02.2016 : 19.55)

Переглянути сюжет ТВ-каналу «2+2» - «СПЕЦКОР» (07.02.2016)