Трансплантация.jpg
26 травня 2021
Для лікарів немає вихідних

В неділю спеціалісти Інституту спільно з колегами Київської обласної клінічної лікарні та Інституту серця на базі Київської обласної клінічної лікарні виконали мультиорганний донорський забір одразу у двох донорів.

Дві печінки було взято для трансплантації в Інституті, але одна печінка після огляду патоморфологів та за даними експрес-біопсії, виявилась не підходящою для пересадки. Реципієнтом для пересадки другого органу стала жінка з Черкаської області з аутоімунним цирозом печінки, яка до цього проходила обстеження та знаходилася ​​в листі очікування.

 

Серце було трансплантовано фахівцями Інституту серця. Три нирки було пересаджено на базі Київської обласної клінічної лікарні місцевими спеціалістами. Одна у Київському центрі нефрології і діалізу.

Щира вдячність родичам донорів і наші співчуття. Здоров'я і швидкого одужання усім реципієнтам. Дякуємо професіональній команді трансплантологів, трансплант-координаторам та усім, хто був задіяний в логістичному ланцюжку трансплантацій. Командною роботою ми зможемо усе! 

Операції з трансплантації органів виконуються за рахунок держави за пілотним проектом з трансплантації та є безкоштовними для рецепієнтів.