Шалимова (13).png
27 квітня 2022
Реконструктивна хірургія – світовий рівень в Україні

Одними з найпоширеніших наслідків бойової травми є пошкодження м’яких тканин, які потребують реконструктивно-відновних оперативних втручань, що мають на меті відновлення не лише  анатомічної та функціональної цілісності, а й естетичного ефекту.

Багато хто говорить, що такі операції виконуються лише за кордоном і волонтери та благодійні фонди збирають кошти для лікування за межами України. Але навіщо? 

Інститут має значний досвід в хірургічному лікуванні наслідків травм з використанням мікрохірургічних технологій. Фактично, вітчизняна мікрохірургія зароджувалася саме в нашому Інституті під керівництвом академіка О.О. Шалімова та за наполегливості професора М.Ф. Дрюка.

Сьогодні фахівці Інституту забезпечують надання високоспеціалізованої реконструктивно-відновної хірургії військовослужбовцям, прирівняним до них категоріям та цивільним особам, які отримали як бойову так і побутову/виробничу травму або мають віддаленні наслідки цих травм.

Покази до реконструктивно-відновної хірургії доволі широкі: 

- значні по глибині та площі дефекти покривних тканин;

- передлежання в рановому дефекті судинно-нервових пучків та кісток.

Мікрохірургічні технології (транспозиції або мікросудинна пересадка вільних клаптів тощо) забезпечують збереження кінцівок, запобігають розвитку інфекційних ускладнень при дефектах черевної стінки, грудної порожнини, черепа і дозволяють отримати хороші функціональні та естетичні результати.

Використання сучасних мікросудинних технологій в поєднанні з комплексом підготовчих заходів (етапні хірургічні втручання, ВАК –технології) та методів клітинної терапії дозволяє отримати клінічний, функціональний та естетичний ефект на рівні світових стандартів.

Нам є чим пишатися, нам є чому навчити та є чому навчатися. Ми завжди готові прийти на допомогу та забезпечити високий рівень лікування.

Завідувач відділу мікросудинної, пластичної та відновлювальної хірургії Симулик Євген Володимирович +38(067) 939-9928

+38(044) 455-0608

Попередній запис на консультацію в поліклініку за телефонами: (044)408-1436, (093)542-3697