Group 406.png
13 лютого 2023
Рак молочної залози

Згідно даних ВООЗ рак молочної залози є найпоширенішим видом раку в усьому світі. У 2021 році було зареєстровано понад 2,5 млн нових випадків цього захворювання.

Цей недуг становить собою не лише соціально-економічну проблему, а й інтимно пов’язаний із психоемоційним станом жінки.

Нинішний розвиток науки, медицини та хірургії зокрема, змінив парадигму у лікуванні раку грудей. Ера надрадикального лікування розвінчана рядом великих доказових досліджень в онкології. Сучасні знання дозволяють нам не лише вилікувати наших пацієнтів, а й виконувати це естетично.

Обов’язковою передумовою успішного лікування є комплексний підхід, який саме й запроваджений в умовах НІХТ ім. О.О. Шалімова.

Хочемо нагадати, що вкрай важливо не нехтувати своїм здоров’ям, особливо це актуально в сьогоднішніх не простих та стресових ситуаціях. Оскільки раннє виявлення та консультація мамолога є передумовою успішного лікування. Варто відвідувати мамолога 1 раз на рік до 40 років та виконувати мамографію 1 раз на рік після 40 років.

Важливо! Лише профільна консультація лікаря-мамолога може визначити правильну та доказово-обґрунтовану програму індивідуального планового обстеження.

Коли варто негайно звернутися до лікаря-мамолога:

  • Кров’янисті виділення із соска (червоного, бурого кольору).
  • Будь-які зміни зі сторони соска, яких ви раніше не помічали (деформація, виразкування, втягнення і т.п.)
  • Виявлення ущільнення чи новоутворення в молочній залозі.
  • Будь-які зміни пахвової ділянки.
  • Поява асиметрії молочних залоз.
  • І що не менш важливо, випадки раку молочної залози чи яєчників у вашій сім’ї.

Володіння одним спеціалістом навичками пластичної та онкохірургії дозволяє отримати не лише привабливий результат хірургічного лікування захворювань молочної залози, а й покращити зовнішній вигляд пацієнтки. Такий підхід не порушує звичного активного та соціального життя жінки, ба більше - покращує емоційний стан, що виключно позитивно впливає на процес подальшого лікування.