Image (6).png
16 травня 2024
Променева терапія відтепер доступна у Центрі

Сучасне лікування онкологічних захворювань неможливо уявити без променевої терапії.

Променева терапія, хірургічне лікування та хіміотерапевтичне лікування в різних модифікаціях є тріадою, застосування якої дає можливість позбавити пацієнта від онкозахворювання, отримати стійку тривалу ремісію або повне одужання.

Кількість пацієнтів, які потребують променевої терапії, щороку зростає, відповідно зростає і черга на отримання терапії, втрачається дорогоцінний час.

Завдяки підтримки держави Національний науковий центр хірургії і трансплантології ім.О.О. Шалімова за короткий проміжок часу ввів в експлуатацію сучасний комплекс променевої терапії Elekta Versa HD, який дозволить забезпечити повний цикл лікування хворих з онкологічною патологією та підвищити рівень надання медичної допомоги.  

Сьогодні на передпроменеву КТ-топометричну підготовку (так звану розмітку) прийшов наш перший пацієнт Петро Васильович. Суть процедури полягає у тому, що лікар визначає точне розташування пухлини та її розміри за допомогою КТ та обирає спеціальне положення пацієнта, щоб забезпечити точне підведення дози на пухлину.

Фахівцями використовується комп’ютерний томограф Toshiba Aquilion One та найсучасніша система дозиметричного планування MONACO, що надає можливості скорочення термінів створення плану та підвищує його якість. Кожен сеанс лікування проводиться під контролем зображення з щоденною перевіркою положення пацієнта (методика IGRT).

Контактний телефон 044-454-20-45, 063-855-11-50